Traži se smještaj s pet zvjezdica. Stiže prvi veliki val “ljetnih” gostiju

Biznis 05. lip 202307:32
Image by hshotels from Pixabay

Zanimljivo je da je na Dan državnosti ove godine bilo 20 posto više gostiju na destinaciji nego na Dan državnosti 2019. iako je te godine ovaj hrvatski praznik bio gotovo mjesec dana kasnije, krajem lipnja. Pročitaj više

Blagdani Duhova i predstojeće Tijelovo donose prvi veliki val gostiju, a kako stvari stoje, krenulo je jako dobro. Naime, na Kvarneru je duhovski vikend donio čak 30 posto bolje rezultate nego lani, a cijeli svibanj je bio 25 posto bolji nego lani i 16 posto bolji nego 2019.

“Nastavlja se trend potražnje objekata s pet zvjezdica. Protekli vikend pokazuje da je Kvarner bio gotovo 30 posto bolji u odnosu na Duhove prošle godine, makar su lani “padali” ponedjeljak, a ove godine u utorak, no 30 posto nije malo. A i cijeli svibanj je dosta bolji nego lani. S tim da smo od početka godine u plusu broja noćenja od 20 posto u odnosu na prošlu godinu. Samim time očekujemo i dobre rezultate za predstojeće Tijelovo”, kaže za Novi list Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ-a Kvarnera.

Dodala je i da su posljednjeg produženog svibanjskog vikenda praktički 50 posto prometa ostvarili gosti iz Njemačke, s tim da dosta njih spaja Duhove i Tijelovo, pa bi predstojeći blagdan trebao ponovo donijeti odlične brojke i biti jako dobar uvod u srce sezone.

Zanimljivo je da je na Dan državnosti ove godine bilo 20 posto više gostiju na destinaciji nego na Dan državnosti 2019. iako je te godine ovaj hrvatski praznik bio gotovo mjesec dana kasnije, krajem lipnja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ