Recept: Tjestenina s tunjevinom

Cooking 10. stu 202011:05 > 11:28
Shutterstock

Jednostavno jelo zanimljivog okusa.

Sastojci:

– 400 g tjestenine 

– 1 konzerva tunjevine

– 350 g paradajz umaka

– 50 ml bijelog vina

– papar, sol

– 1/2 žličice kurkume

– peršin, bosiljak

– 2 češnja bijelog luka

– 50 ml ulja 

– ribani parmezan

Priprema:

U tavi na ulju propržite na pola razrezane češnjeve bijelog luka. Kad se luk blago zažuti, izvadite ga iz tave.

U ulje u kojem ste pržili bijeli luk dodajte paradajz umak i kuhajte dok dio tekućine ne ispari.

Zatim dodajte bijelo vino, komadiće tunjevine, bosiljak, papar, kurkumu i po potrebi malo posolite. 

Sve još vrlo kratko prokuhajte, pa dodajte sjeckani peršin.

Gotov umak prelijte preko kuhane tjestenine, pa pospite ribanim parmezanom.

Dobar tek!