Recept: Salata s piletinom, špinatom i tjesteninom

Cooking 22. lip 202208:31
Izvor: Shutterstock

Salata koja će vam ovog ljeta jako pasati.

Sastojci:

– 250 g tjestenine po izboru

– 400 g pilećeg bijelog mesa

– 2 šake mladog špinata

– 2 svježe paprike

– 5 cherry rajčice

– malo ljubičastog kupusa

– 10 otkoštanih zelenih maslina

– 50 g gorgonzola sira

– maslinovo ulje

– senf

– ocat

– sušeni začini po želji

Priprema:

Marinirati pileće meso u maslinovom ulju i začinima koje volite. Ostaviti u marinadi najmanje 30 minuta i popržiti na gril tavi.

Pečenu piletinu nemojte odmah rezati, ostavite je 15 minuta sa strane da svi sokovi od mesa ostanu unutra dok se ne ohladi.

U posoljenoj prokuhanoj vodi skuhajte tjesteninu. Ocijedite i nakon što se potpuno ohladi, stavite je u veću posudu.

Dodajte mladi špinat, izrezanu papriku i rajčicu, na trakice izrezan kupus, cijele masline bez koštica, gorgonzola sir i izrezanu pečenu piletinu. Pospite svježim peršinom.

Pripremite dresing od maslinovog ulja, senfa, octa i začina koje volite.

Prelijte preko salate i sve dobro izmiješajte.

Stavite u frižider na najmanje sat vremena.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar