Recept za baklavu s bademima i grožđicama

Cooking 28. stu 202207:11 0 komentara
Shutterstock / Ilustracija

Malo drugačija baklava u kojoj ćete uživati.

Sastojci

– 1 pakiranje tankih kora za baklavu

Nadjev

– 250 g maslaca

– 200 g badema

– 80 g grožđica

– 1 ribani muškatni oraščić

Sirup

– 300 g šećera

– 500 ml vode

– 1 vanilin šećer

– sok od 1 limuna

Priprema

Pleh prelijte rastopljenim maslacem i stavite na dno četiri do pet kora pa svaku poprskajte istopljenim maslacem.

Svaku koru pospite mješavinom mljevenih badema, grožđica i ribanog muškatnog oraščića sve dok ne potrošite nadjev.

Na samom kraju složite preostalih četiri do pet kora.

Prije pečenja isijecite nožem baklavu u obliku romba ili kocke pa prelijte rastopljenim maslacem. Pecite baklavu u pećnici na oko 200 stupnjevai, dok ne dobije lijepu rumenu boju.

Pečenu baklavu prelijte ohlađenim sirupom i ostavite oko dva sata da ga upije.

Sirup pripremite tako što ćete šećer, vanilin šećer i vodu dobro prokuhati pa dodati sok od limuna.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!