Opsadno stanje u Splitu: Policija još traži Čaletu, pretražuje se svako vozilo

Izvor: Milan Sabic/PIXSELL

Opsadno stanje u Splitu. Već satima traje intezivna potraga za Branimirom Čaletom kojem se sudi zbog ubojstva njegove trudne djevojke u Ukrajini 2013. godine.

Nešto iza podneva Branimir Čaleta je s lisicama na rukama pobjegao dvojici pravosudnih policajaca, a nisu ga pokolebala ni dva hica u zrak.

Policija je objavila fotografiju bjegunca, a građani prvo javili da je viđen na Turskoj kuli, pa u susjednom kvartu Spinut, no Čaleta nije pronađen.

VEZANE VIJESTI

Policija je satima pretraživala svaki pedalj Turske kule gdje je Čaleta posljednji put viđen, a na terenu su još uvijek sve raspoložive snage.

Sve je počelo malo poslije 12 sati kada je Branimir Čaleta, u pratnji dvojice pravosudnih policajaca, izašao sa splitskog Suda. Kratko su prošetali do kombija, koji ga je trebao odvesti natrag u zatvor, ali optuženi ubojica, na još nerazjašnjen način dao se u bijeg.

Policija moli građane za pomoć.

“Glasnogovornik suda nije imao objašnjenje za bijeg, samo je potvrdio da su pravosudni policajci pucali u zrak”, rekla je Antonela Lolić, glasnogovornica splitske policije.

“Čaleta je optužen za ubojstvo svoje trudne djevojke u Ukrajini 2013. godine, što je i priznao, a njegov odvjetnik ne može vjerovati da je odlučio pobjeći”, rekao je Dinko Mešin, glasnogovornik županijskog suda.

Hrvoje Krišto, odvjetnik, pozvao je svog klijenta da se žurno preda policiji.

Splićani ne mogu vjerovati da je osumnjičeni ubojica u lisicama uspio pobjeći dvojici pravosudnih policajaca.

Iz Ministarstva pravosuđa poručuju kako su dva pravosudna policajca trčala za bjeguncem, a potom sve prepustili policiji er potraga nije u njihovoj nadležnosti.

Milan Sabic/PIXSELL

Neslužbeno doznajemo da su pronađene njegove lisice, no policija nije htjela potvrditi ovu informaciju.

Potraga je proširena od Omiša do Trogira zbog čega se na mjestima stvaraju kilometarske kolone, posebno na izlasku iz Splita. Policija pretražuje svako pojedinačno vozilo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.