Subversive Film Festival: Pobjednički filmovi dostupni online

Kultura 11. lis 202111:21
Tomislav Miletic/PIXSELL/Ilustracija

Pobjednički filmovi ovogodišnjeg Subversive Film Festivala, koji je završio u nedjelju dodjelom nagrada dostupni su za gledanje online, a Subversive do 23. listopada nastavlja svoj konferencijsko-teorijski dio.

Žiri je najboljim filmom u igranoj konkurenciji proglasio film “Okus” vijetnamskog redatelja Lê Baoa, a posebno priznanje dodijelio filmu “Što vidimo kada gledamo u nebo?” gruzijskog autora Aleksandrea Koberidžea.

Najbolji dokumentarni film je “Godina otkrića” španjolskog redatelja Luisa Lópeza Carrasca, a posebno priznanje u dokumentarnoj konkurenciji dobio je film “Mala Palestina (Dnevnik opsade)” Abdallaha Al-Khatiba.

Pobjednički filmovi osvojili su skulpture hrvatskog kipara Nikole Vudraga.

Od četiri pobjednička filma njih tri “Godina otkrića”, “Mala Palestina (Dnevnik opsade)” i “Što vidimo kada gledamo u nebo?” moći će se pogledati još u ponedjeljak, 11. listopada sve do ponoći na online platformi volimdokumentarce.net.

Teorijski dio Subversive festivala održava se na temu “Post-covid demokracijao: Etika borbe i poetika solidarnosti”, a organiizatori iz bogato programa izdvajaju posebnu projekciju filma “Sveti Narcis”, u suradnji s udrugom Domino i uz gostovanje queer ikone Brucea La Brucea, najavili su organizatori.

Za ponedjeljak je najavljen panel u KIC-u na temu “BiH i ljevica – koliko još može status quo?”, na kojemu sudjeluju Dejan Jović, Goran Marković, Dragan Markovina.

Subversive Festival pokrenut je 2008. u povodu obilježavanja 40. obljetnice globalnih demonstracija 1968. godine, a sastoji se od filmskog i teorijskog djela.

Filmski dio fokusiran je na filmove koji na sadržajno i formalno inovativan način problematiziraju aktualne društvene teme, dok se u sklopu teorijskog dijela održavaju Subversive i Alterekonomski forum, simpoziji i okrugli stolovi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar