Saznajte koje su namirnice zdravije ako su smrznute

Lifestyle 07. ruj 201721:14 > 21:17
Ilustracija

Na neke namirnice jako dobro utječe proces zamrzavanja pa ih je zdravije nabaviti u takvom stanju.

Srećom, priroda se pobrinula da to budu namirnice koje ćete, baš zbog smrzavanja, moći koristiti kad god poželite. Neovisno o sezoni.

Dokazano je zdravije smrznuto:

Bobičasto voće, pogotovo maline

To voće odmah nakon branja počinje gubiti vrijedne antioksidanse. Zato se takvo voće smrzava ubrzo nakon i svakako je vrjednije od onog koje danima stoji na policama.

Grašak

Iz istog razloga kao i voće, smrzavanje odmah zamrzne i vrijedne nutrijente.

Morski plodovi – ali samo oni bez aditiva

Uvijek provjerite sadrže li smrznuti plodovi mora natrij, šećer i druge konzervanse jer su ti zdraviji, a znate da su zamrznuti, kad su bili najsvježiji. Osim ako imate vezu kod ribara. To je ipak najzdravija metoda.

Špinat

Kupujete li svježi špinat, svakako se potrudite odmah ga pojesti, ali znajte da je već izgubio dio važnih tvari, dok je stigao do vas. Zato jedino smrznuti špinat može nositi titulu superhrane.

Brokula

Iako djeluje čvrsto, brokula već nakon 24 sata stajanja počinje gubiti dosta svojih vitamina pa je, kao i špinat, najbolja kad je smrznuta.

Mrkva

Omiljena zbog velike količine beta karotena, no kad mrkva stoji duže od nekoliko dana, gubi veliku količinu tog vrijednog sastojka. Radije je stoga smrznite, piše Index.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.