Hladnjak je jedan od obaveznih uređaja svake kuhinje. Iako mu je funkcija da održava svježinu namirnica, neke od njih nikada ne bismo trebali držati u hladnjaku.
Kruh
Želite li da potraje, kruh držite dalje od hladnjaka. Iako je hladnjak napravljen kako bi održavao hranu svježom, to nikako ne vrijedi i za ovu namirnicu.
Naime, kruh će u hladnjaku vrlo brzo postati suh i neukusan. Najbolje je da ga spremite u papirnatu pa u najlonsku vrećicu, na sobnoj temperaturi.
Kava
Kava je specifična namirnica u čijoj bogatoj aromi mnogi uživaju svakoga jutra. No, bilo da se radi o mljevenoj ili onoj u zrnu, kavu držite dalje od vašeg hladnjaka.
Razlog je taj što temperatura i vlaga u hladnjaku rade kondenzaciju koja utječe na miris i okus kave. Radije je spremite u staklenu, metalnu ili plastičnu posudu sa čvrstim poklopcem.
Med
Med je ukusan i sladak dodatak jelima i pićima. Osim što je zdrav, med je jedina namirnica koja se nikada neće pokvariti i zato ga nije potrebno spremati u hladnjak.
Iako mu neće direktno naškoditi, med u hladnjaku postaje vrlo tvrd te je, kao takav, vrlo nezgodan za konzumaciju. Med spremite u smočnicu ili kuhinjski ormarić, a iz posude ga vadite drvenom ili plastičnom žlicom, a nikada metalnom, piše Zadovoljna.hr.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.