Četiri radne navike koje sprječavaju umor i brige

Lifestyle 08. kol 202211:12 > 11:52
Izvor: Pexels/Ilustracija

Kako bolje analizirati i riješiti zabrinjavajuće situacije, razviti pozitivan stav, pobijediti depresiju i napuniti se pozitivnom energijom te postići duševni mir i zadovoljstvo otkriva stručnjak za osobni razvoj Dale Carnegie u svojoj knjizi "Kako se riješiti briga i početi živjeti".

Ove četiri korisne radne navike pomoći će vam spriječiti umor i brige, piše Ordinacija.hr.

Organizirajte radni stol

Sklonite s radnoga stola sve što nije povezano s neposrednim poslom. Tako ćete moći raditi brže i efikasnije. Prizor zatrpanog radnog stola stvara stres jer podsjeća da moramo obaviti jako puno stvari, a za to nemamo dovoljno vremena.

Obavljajte poslove prema redoslijedu važnosti

Za uspješno obavljanje posla važna je sposobnost pravilnog razmišljanja i navika obavljanja poslova prema redoslijedu važnosti. Isplanirajte dnevne obveze tako da prvo obavite ono što je najvažnije.

Probleme odmah rješavajte

Kad se suočite s problemom, nastojte ga riješiti odmah. Imate li sve elemente potrebne za odluku, donesite je brzo, bez odgađanja. Bolje je rješavati probleme jedan po jedan i bez odgađanja donositi odluke.

Naučite organizirati posao, dijeliti odgovornost i nadgledati rezultate

Mnogi ljudi iz poslovnog svijeta upropaštavaju svoje zdravlje i život jer nikad nisu naučili dijeliti odgovornost s drugima pa sve obavljaju sami. Poslovni čovjek i svatko na odgovornom položaju mora naučiti prenijeti dio odgovornosti na druge. To je jedini način na koji možete spriječiti napetost, umor i živčana oboljenja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar