Recept: Krekeri sa šafranom

Cooking 04. stu 202023:04 > 23:27
Shutterstock

Aromatični krekeri za svaku priliku.

Sastojci:

– 100 g brašna

– 100 g krem sira ili rikote

– 40 g maslaca

– 2 žlice rendanog parmezana

– 1 žumance

– 1/2 kesice šafrana

– sol, papar

Priprema:

Uspite brašno u posudu, dodajte sveži sir, naribani parmezan, maslac, žumanjke, šafran otopljen u malo mlake vode (jedna žlica), sol i biber.

Izmiješajte sve brzo da dobijete glatko tijesto, pa ga umotajte u providnu foliju i ostavite najmanje 30 minuta u frižideru.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Rastanjite tijesto valjkom na oko 5 mm debljine na pobrašnjenoj podlozi.

Ispecite na željene oblike i izbušite čačkalicom.

Stavite krekere u pleh obložen papirom za pečenje i pecite ih oko 10 minuta dok ne poprime lijepu zlatnu boju.

Ostavite ih da se ohlade.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.