Aromatični krekeri za svaku priliku.
Sastojci:
– 100 g brašna
– 100 g krem sira ili rikote
– 40 g maslaca
– 2 žlice rendanog parmezana
– 1 žumance
– 1/2 kesice šafrana
– sol, papar
Priprema:
Uspite brašno u posudu, dodajte sveži sir, naribani parmezan, maslac, žumanjke, šafran otopljen u malo mlake vode (jedna žlica), sol i biber.
Izmiješajte sve brzo da dobijete glatko tijesto, pa ga umotajte u providnu foliju i ostavite najmanje 30 minuta u frižideru.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Rastanjite tijesto valjkom na oko 5 mm debljine na pobrašnjenoj podlozi.
Ispecite na željene oblike i izbušite čačkalicom.
Stavite krekere u pleh obložen papirom za pečenje i pecite ih oko 10 minuta dok ne poprime lijepu zlatnu boju.
Ostavite ih da se ohlade.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.