Recept: Topla čokolada sa začinima

Cooking 12. stu 202022:27 > 22:28
Shutterstock

Omiljeni napitak za hladne dane.

Sastojci:

– 150 g čokolade sa većim postotkom kakaa

– 200 ml mlijeka

– 200 ml slatkog vrhnja

– jedna žličica smeđeg šećera

– malo cimeta, muskatnog oraščića, svježe naribanog đumbira ili čilija u prahu.

Priprema:

Čokoladu nasjeckajte na što sitnije komadiće.

Mlijeko, vrhnje i smeđi šećer pomiješajte, pa kuhajte na umjerenoj temperaturi.

Čim smjesa provri prelijte je preko nasjeckane čokolade i miješajte dok ne dobijete gustu kremastu smjesu.

Na kraju dodajte malo cimeta, muskatnog oraščića, cježeg naribanog đumbira ili čilija u prahu po želji.

Možete svaki put koristiti drugi začin, pa odaberite omiljenu kombinaciju.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.