Tjestenina a povrćem, tunjevinom i neizostavnim parmezanom.
Sastojci:
– 400 g tjestenine
– 1 brokula
– 160 g tunjevine iz konzerve
– 2 režnja češnjaka
– 50 g ribanog parmezan
– 3 žlice maslinovog ulja
– 2 žlice soka od limuna
– sol, papar
Priprema:
Brokulu operite, razdvojite na cvjetove i kuhajte na pari oko osam minuta.
Tunjevinu ocijedite, a češnjak isijecite na listiće.
U veći lonac stavite vodu, pa kada prokuha dodajte žličicu soli i ubacite tjesteninu.
Zagrijte dublju tavu, dodajte maslinovo ulje i češnjak, nakon par minuta dodajte kuhanu brokulu, malo posolite i popaprite, pa zalijte limunovim sokom.
Dodajte ocijeđenu tunjevinu i lagano promiješajte. Zalijte s malo vode u kojoj se kuha tjestenina.
Kuhanu tjesteninu ocijedite, ostavite oko 100 ml vode od kuhanja, pa tjesteninu ubacite u tavu s brokulom i tunjevinom.
Izmiješajte pa dodajte vodu od kuhanja i polovinu ribanog parmezana.
Pospite ostatkom ribanog parmezana i poslužite toplo.
Dobar tek!