Veoma ukusno jelo za cijelu obitelj.
Sastojci:
– 5 patlidžana
– 500 g mljevenog mesa
– 150 g crnog luka
– 2 režnja češnjaka
– 4 svježe rajčice ili konzerva pelat
– 1 vezica peršina
– lovor
– so, biber
– 100 ml maslinovog ulja
– 1 žlica suhog biljnog začina
Za bešamel:
– 40 g maslaca
– 30 g brašna
– 500 ml mlijeka
– 1 žlica parmezana
– 2 jaja
– sol, papar
Priprema:
Patlidžane isijecite na kolutove, posolite ih i ostavite da malo odstoje. Isperite ih vrućom vodom i osušite kuhinjskim papirom.
Staviite ih u pleh koji ste namazali maslinovim uljem i pecite ih u rerni zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 15 minuta.
Na maslinovom ulju kratko popržite nasjeckani crni luk, a zatim i mljeveno meso.
Dodajte isjeckanu rajčicu ili pelat, lovorov list, papar, izgnječen češnjak i suhi biljni začin.
Dinstajte dolijevajući vodu. Kad meso omekša, dodajte isjeckani peršin.
Priprema bešamela:
Na rastopljenom maslacu kratko popržite brašno, zalijte hladnim mlijekom i kuhajte miješajući oko pet minuta. Zatim dodajte sol, papar i parmezan.
Bešamel malo ohladite i umiješajte prethodno umućena jaja.
U vatrostalnu posudu složite red patlidžana, po njima rasporijedite dio dinstanog mesa, na to ponovo složite patlidžan, pa meso i završite slojem patlidžana.
Sve zalijte pripremljenim bešamelom.
Musaku pecite u rerni zagrijanoj na 220 stupnjeva 20 do 30 minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.