Krema koju će djeca obožavati.
Sastojci:
– 500 ml slatkog vrhnja
– 200 g šećera
– 200 g bijele čokolade
– 200 g pečenih lješnjaka
– 250 ml mlijeka
Priprema:
Prepečeni lješnjak sameljite što sitnije.
Slatko vrhnje stavite da se kuha sa šećerom. Kad se šećer rastopi smanjiti temperaturu na minimum pa dodajte čokoladu i miješajte dok se i ona ne rastopi.
Dodajte mljeveni lješnjak i na umjerenoj temperaturi kuhajte uz konstantno miješanje dok masa ne postane gusta.
Skinite sa štednjaka i sipajte mlijeko do željene gustoće. Ako želite kremu za mazanje dodajte samo 60 ml mlijeka.
Kad se malo ohladi prebacite u blender i izblendajte dok se ne izgube mrvice lješnjaka i krema ne postane glatka.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.