Piletina u umaku od voća i curryja.
Sastojci:
– 600 g pilećih fileta
– 1 žlica suhog biljnog začina
Umak od curryja:
– 50 g maslaca
– 1 jabuka
– 1 manja banana
– 1 žlica limunova soka
– 1 žlica izribane kore limuna
– 50 g kokosova brašna
– 250 ml mlijeka
– 50 g crnog luka
– 2 češnja bijelog luka
– 100 ml umaka od rajčice
-1 čajna žlica gustina
– 2 čajne žlica curry praška
– 1 čajna žlica čilija
– 1 žlica suhog biljnog začina
Priprema:
Piletinu izrežite na kocke, pospite suhim biljnim začinom i ostavite da odstoji oko 30 minuta.
Mlijeko i kokosovo brašno pomiješajte i ostavite neka odstoji.
Jabuke i bananu ogulite i izribajte. Dodajte limunovu koru, pa voće pokapajte limunovim sokom.
Na maslacu kratko dinstajte nasjeckani crni i bijeli luk. Dodajte suhi biljni začin, curry, čili, umak od rajčice i malo vode.
Nastavite dinstati, pa dodajte mlijeko s kokosom, a zatim naribane jabuke i bananu.
Kuhajte oko 20 minuta, dok ne dobijete željenu gustoću, a zatim propasirajte.
Vratite umak u lonac, dodajte piletinu i kuhajte oko 15 minuta.
Na kraju dodajte gustin razmućen s malo vode i kratko prokuhajte.
Poslužite s kuhanom rižom i sjeckanim peršinom.
Dobar tek
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.