Hladna kaša od bundeve s chia sjemenkama.
Sastojci:
– 150 g pirea od pečene bundeve
– 150 g grčkog jogurta
– 2 dl kokosovog mlijeka
– 70 g zobenih pahuljica
– 2 pune žlice chia sjemenki
– 1 puna žlica meda
– 1 čajna žlica cimeta
– prstohvat mljevenog kardamona
Priprema:
Ako ga već nemate spremnog, prvo pripremite pire od bundeve – bundevu dobro oprati, posušiti, izrezati na komade i staviti na pleh obložen papirom za pečenje, staviti u pećnicu da se ispeče.
Gotovo je kada bundeva toliko omekša da se lako probode viljuškom.
Kada se ohladi, odstraniti koru a bundevu ispasirati.
U posudu staviti sve sastojke i dobro promiješati, pa napuniti teglice ili zdjelice u kojima ćete servirati.
Ako volite, možete dodati i suho voće ili kakao.
Kaša nije previše slatka, ako volite slađe, stavite više meda.
Kaša može u hladnjaku stajati dan do dva.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.