Recept: Piletina s parmezanom

Cooking 09. pro 202010:48 > 11:01
Shutterstock

Jednostavna i veoma ukusna piletina iz pećnice.

Sastojci:

– 1 pileća prsa (4-5 filea)

– 3 češnja češnjaka

– 3 žlice maslaca

– 1 jaje

– 1 šalica krušnih mrvica

– 40 g parmezana

– 2 žlice sjeckanog peršina

– 1 žličica suhog biljnog začina

– 1/2 žličice soli

– 1/2 žličice papra

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Umutite jedno jaje i dodajte mu otopljeni maslac, izgnječeni češnjak i sjeckani peršin.

U drugoj posudi pomiješajte krušne mrvice, naribani parmezan, sol, papar i ostale začine.

Pileća prsa isjeći na filete (četiri, pet fileta).

Svaki komad umočite u maslac s češnjakom, zatim u mješavinu od krušnih mrvica i parmezana.

Meso stavite u posudu za pečenje i prelijte ostatkom otopljenog maslaca.

Pecite oko 30 minuta, odnosno dok piletina ne dobije lijepu zlatnu boju i hrskavu koricu.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.