Recept: Krem juha od vrganja

Cooking 18. pro 202011:49 > 12:03
Shutterstock

Topla juha od vrganja za hladne dane.

Sastojci:

– 300 g vrganja

– 1 glavica luka

– 2 žlice ulja

– 2 krumpira

– 1 mrkva

– 1 žlica suhog biljnog začina

– 1 češanj češnjaka

– sol, papar

– 100 ml bijelog vina

– 700 ml vode

– 100 ml kiselog vrhnja

– peršin

Priprema:

Vrganje očistite, isjecite na listiće, kratko blanširajte i ocijedite. 

Na zagrijanom ulju propržite isjeckani luk, dodajte mrkvu isječenu na kockice i vrganje. Sve zajedno kratko pirjajte polijevajući vodom.

Nakon toga umiješajte krumpir isječen na kockice, izgnječeni češnjak,suhi biljni začin, sol i papar, pa nastavite pirjanje još 10 minuta. 

Dodajte vino, vruću vodu, kratko prokuhajte, a na kraju umiješajte kiselo vrhnje. 

Prije posluživanja juhu pospite isjeckanim peršinom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.