Stefano Cirene, chef čiji je restoran dobio nagradu za najbolju australsku pizzu na Svjetskom prvenstvu u pizzi 2017. koje se održalo u Italiji, otkrio je ispravan način jedenja tradicionalne napuljske pizze koji bi vas mogao iznenaditi.
Jedna od najčešćih rasprava među ljubiteljima pizze jest o tome kako se treba jesti. Držite li krišku pizze za koru i jedete je? Ili je prepolovite?
Stefano Cirene, chef čiji je restoran dobio nagradu za najbolju australsku pizzu na Svjetskom prvenstvu u pizzi 2017. koje se održalo u Italiji, otkrio je kako treba jesti tradicionalnu napuljsku pizzu.
Kako biste spriječili da sastojci ne skliznu s pizze, rekao je da pizzu trebate pažljivo preklopiti poput omotnice.
“Trebate otkinuti rub pizze, lijeva i desna strana trebaju se dodirivati, a pizza mora biti mekana. To je pravilo napuljske pizze, nikada ne smije biti hrskava”, rekao je Cirene.
Ako se pizza presavije na takav način umjesto da se dijelovi narežu u na jednake kriške, znači da će sastojci ostati na pravom mjestu, a umak neće curiti, prenosi vecernji.hr
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.