Svibanj je "mjesec jaja": Kako napraviti savršenu kajganu?

Lifestyle 18. svi 201513:57 > 13:58
Morgue File/Ilustracija

Ako niste znali, mjesec svibanj još je poznat kao "mjesec jaja". Prodaja jaja nakon Uskrsa drastično pada, pa su proizvođači odlučili upravo tijekom svinja podsjetiti potrošače koliko je važno da u svojoj prehrani koriste i ovu namirnicu.

Bogata mineralima, vitaminima i proteinima, jaja imaju brojne pozitivne utjecaje na vaše zdravlje. Također, radi se o namirnici koju se može raditi na mnogo načina, a ujedno je i vrlo jeftina.

Jedno od prvih jela koje mnogi od nas nauče kuhati je kajgana. Ipak, rijetki od nas znaju napraviti savršenu kajdanu. Stoga vam donosimo recept koji je objavio Guardian:

Sastojci:

2 velika jaja
kockica neslanog maslaca
sol, za okus
1 žličica crème fraîche

Upute:

Jaja razbijte u malu, tešku tavu te dodajte maslac i prstohvat soli. Tavu položite na srednje jaku vatru i miješajte sastojke u tavi drvenom žlicom ili kuhačom.

Kada se sastojci pomiješaju, ostavite da se peku 10 sekundi, a potom ih ponovno pomiješajte. Ako uočite da se smjesa prebrzo peče, dok miješate maknite tavu s vatre pa je ponovno vratite na vatri. Ponavljajte postupak sve dok jaja ne počnu poprimati formu kajgane, a kada se to dogodi, nastavite konstantno miješati sve dok se ne skuhaju. Tavu uklonite s vatre dok je kajgana još uvijek malo mokra i umiješajte u kajganu crème fraîche.

Poslužite.