Za razliku od nekih drugih vrsti voća, tekstura lubenice nakon odmrzavanja se prilično promijeni, postane nekako kašasta. Odlučite li lubenicu ipak zamrznuti, najprije je narežite na kockice ili izdubite žlicom za sladoled pa napravite kuglice.
Kockice ili kuglice potom poslažite na protvan i tako zamrznite. Nakon nekoliko sati, kada komadići budu skroz zamrznuti premjestite ih u posudu s poklopcem i vratite u zamrzivač pa koristite po potrebi.
“Ovako zamrznuta lubenica može vam stajati 8 do 12 mjeseci”, kaže Sarah Thomas-Drawbaugh, inovatorica recepata i osnivačica Healthyish Foods.
Ovako zamrznutu lubenicu možete upotrijebiti kao, na primjer, dodatak osvježavajućim napitcima, smoothieju ili finu kremu od lubenice.
Zamrznutu lubenicu ubacite u blender sa nekoliko šnita zamrznutih banana. Dodajte bademovo mlijeko i javorov sirup pa blendajte dok smjesa ne bude skroz glatka. Ovu kremu možete poslužiti odmah ili zamrznuti pa jesti kao sladoled, prenose 24sata.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.