Gotovo svakodnevno čitamo o hrani koju nutricionisti preporučuju za konzumiranje, ali rijetko čujemo koju to hranu oni ne bi apsolutno nikada konzumirali. Troje nutricionista, Elissa Goodman, Meryl Pritchard i Kelly Leveque otkrivaju koje su to namirnice.
1. Gazirana pića – U samo jednoj limenci Coca-Cole nazali se čak 40 grama šećera, a sve što sadrži preko 8 grama šećera je jednostavno previše. Gazirana pića nisu hrana, a ipak se prečesto koriste u dijetama.
2. Glukozno-fruktozni sirup – Nutricionisti izbjegavaju sastojke koji se često nalaze u brzoj hrani i začinima te objašnjavaju da se metabolizacijom fruktoze mogu osloboditi radikali koji mogu dovesti do upale jetre.
3. Industrijsko ulje od sjemena – Ovakva ulja su često kemijski tretirana, brzo oksidiraju i puna su Omege-6
4. Procesuirana soja – Procesuirane oblike soje treba izbjegavati pod svaku cijenu jer se, kako tvrde nutricionisti, tijekom obrade soje formira slobodna glutaminska kiselina, koja je jak neurotoksin
5. Mesne prerađevine – Takvo meso najčešće dolazi od životinja među kojima se brzo šire zaraze, također je puno natrij nitrata i izloženo antibioticima i hormonima
6. Kokice iz mikrovalne – Nutricionisti tvrde da mogu biti vrlo opasne za zdravlje jer sadrže sintetske kemikalije koje se povezuju s razvojem karcinoma, povišenim kolesterolom, smanjenim imunitetom te bolestima štitnjače
7. Margarin – Radi se od najjeftinijeg ulja najslabije kvalitete, a sadrži i razne aditive i kemikalije
8. Bezmasne namirnice – Proizvođači su, kako bi nadoknadili nedostatak životinjskim masti u nemasnim namirnicama, počeli dodavati velike količine šećera, što može dovesti do dijabetesa, povećane tjelesne težine, srčanih bolesti…