Postoje pića koja profesionalni konobari nikada ne bi naručili na određenim mjestima. Ako kafić nije specijaliziran za pripremu koktela, bolje ih je ne naručivati.
“Nikad ne naručujem vino na čaše u kafiću koji poslužuje jeftina pića”, rekao je za HuffPost Daniel Leom, glavni barmen u Esters Vine Shop & Baru u Santa Monici.
“Nikad ne znate koliko dugo je vino otvoreno, a šanse da dobijete nešto dobro na takvom mjestu ravne su nuli.
“Okus vina počinje se kvariti odmah nakon otvaranja boce i može se pokvariti za samo nekoliko dana, rekao je.
Konobari kažu da preskočite točeni Guinness
Mnogi vjeruju da je nemoguće pogriješiti s točenim pivom. Jack Tynan, koji radi u tvrtki Interboro Spirits & Ales u Brooklynu, ne slaže se s tim. Ako je u prepunom kafiću, neće naručiti točeno Guinness (tamno pivo).
“Naručit ću samo točeni Guinness u lijepom i tihom pubu jer znam da će konobari odvojiti vrijeme da ga natoče kako treba”, kaže Tynan.
Guinness se tradicionalno toči u dva koraka – točenje se zaustavlja nakon što ste čašu napunili do tri četvrtine kako bi mjehurići stvorili prepoznatljivu baršunastu pjenu. Nakon što se pivo slegne, nastavlja se točiti do vrha čaše.
Espresso martini – ne?
“Nemojte naručiti espresso martini u kafiću koji ima lošu kavu”, savjetuje Alejandro Echeverria iz bara u njujorškom Sushi bi Bo.
“Većina lokala nije opremljena kvalitetnim espresso aparatima pa krajnji rezultat nije onakav kakav biste htjeli”, objašnjava konobar.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!