Majka pobjesnila i tužila djecu nakon što se ni sa 40 godina nisu odselili

Magazin 26. lis 202319:18 0 komentara
RDNE stock project / Pexels / Ilustracija

U Italiji je 75-godišnjoj majci dojadilo da njeni odrasli sinovi, stari 42 i 40 godina, još uvijek žive kod kuće pa ih je pokušala uvjeriti da si sami pronađu dom, među ostalim jer su zaposleni. Međutim, njezini su pokušaji bili uzaludni zbog čega ih je odlučila tužiti, a sud joj je dao za pravo.

Umirovljenica iz grada Pavije na sjeveru Italije nekoliko je puta pokušala uvjeriti svoje odrasle sinove koji žive u njezinoj kući da se isele jer su oboje zaposleni. Osim toga, nisu htjeli sudjelovati u troškovima niti obavljati kućanske poslove.

Međutim, sinovi nisu htjeli ni čuti za to.

Majci je bilo dosta da joj sinovi žive u “hotelu mama” pa je podnijela tužbu sudu da se sinovi isele. Sud u Paviji presudio je u korist majke i dvojici sinova odredio rok da moraju iseliti do 18. prosinca, javljaju talijanski mediji.

Kada mladi Talijani odlaze od kuće?

U Italiji relativno mnogo djece živi s roditeljima i nakon 18. rođendana. Većina njih su muškarci pa se za njih zalijepio nadimak “mammoni” ili “mamma’s boys” ili “bamboccioni”, velike bebe, prenosi N1 Slovenija.

Zbog neizvjesnog zaposlenja povećao se broj Talijana koji ostaju kod kuće s roditeljima. Prema prošlogodišnjem istraživanju europskog statističkog ureda Eurostat, prosječna dob u kojoj su ljudi napuštali dom u Italiji bila je 30 godina. Dobrih 66 posto Talijana u dobi od 18 do 34 godine živi s roditeljima. Taj je udio znatno iznad prosjeka EU-a od 50 posto.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!