TNT komentar: Dopisivanje s napaljenim političarima ili mlaćenje u svetom braku?

N1 Komentar 19. lip 202209:04 > 11:00 6 komentara
N1

Donosimo TNT komentar naše Nataše Božić.

Običaj je već da TNT otvaramo uvodnim komentarom. No kada već postoji nenadmašan komentar na priču koja je obilježila tjedan, onda nema smisla gubiti vrijeme na smišljanje boljeg. Stoga ćemo danas samo citirati komentar kolege Srećka Matića na buru oko sexting afere u Splitu.

Matić je usporedio reakciju premijera Plenkovića na eksplicitno dopisivanje dvojice splitskih političara Baričića i Ivoševića s dvije – ispostavilo se – izmišljene mlađahne djevojke na aplikaciji Tinder i aferu iz 2017. kada je HDZ-ov župan Tomašević pravomoćno osuđen za obiteljsko nasilje.

“Ja mislim da su razlike između Novske i Splita takve da ovdje imate izbore gdje netko tko je već bio gradonačelnik troši vaš novac ne bi li možda ponovno postao, a pritom se razotkrio da niej učinio ništa, apsolutno ništa za Split i da ima ljude s kakvima mnogi ne bi htjeli da, recimo, moja kćer sutra, ili možda vaša djeca imaju posla. E to je ta razlika između Novske i Splita koja je nebo i zemlja”, rekao je Plenković aludirajući na Ivicu Puljka i njegove suradnike te posljednji seks skandal. Par godine ranije za Tomaševića je rekao da je interna stvar stranke.

Srećko Matić je u svom tvitu podsjetio što je premijer Plenković rekao neki dan o slučaju u Splitu, a što krajem 2017. o HDZ-ovom županu Alojzu Tomaševiću koji je osuđen zbog obiteljskog nasilja:

“15. 6. 22. Predsjednik Vlade Andrej Plenković o Ivoševiću i prepisci s ‘djevojkom’ iz Srbije: Ne bih htio da s takvim čovjekom sutra ima posla moja kćerka!

21. 11. 2017. Predsjednik Vlade Andrej Plenković o HDZ-ovom županu Tomaševiću, pravomoćno osuđenom zbog obiteljskog nasilja: Interna stvar HDZ-a!”

Dilemu oko toga biste li radije da vam se maloljetna kći dopisuje na Tinderu s napaljenim, pohotnim političarima ili da ju u svetom braku mlati župan jer “tako vam je to u braku” – ostavljam Vama.

Tako vam otprilike izgledaju opcije u ovom krasnom licemjernom društvu u kojem živimo.

Imate još jedan izbor, zamjeniti ga manje licemjernim društvom po izboru – za što se u posljednjih 10 godina odlučilo oko 10 posto stanovništva, a od nastanka države gotovo 19 posto – petina.

Imamo i izbor tražiti od političara da se bave problemima koji za svakoga od nas znače bolju ili lošiju egzistenciju: primjerice, kad je već riječ o tom Splitu koji će iduće nedjelje birati, mogli bi se baviti time što s 1000 radnika Brodosplita koji ne primaju plaće i čekaju otkaze, mogli se baviti time kako će na turizam djelovati rekordna inflacija i što da rade oni koji na njoj neće zaraditi, mogli bi raspravljati o varijantama za nižu cijenu goriva…

Ali tko bi se time više bavio i koga to zanima? Tko bi to više klikao – jelte?

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.