U ruskim napadima na Kijev poginule tri osobe, nestanak struje diljem Ukrajine

Rat u Ukrajini 23. stu 202217:36
Izvor: Sergei SUPINSKY / AFP

Najmanje tri osobe su poginule u današnjim ruskim napadima na ukrajinsku energetsku infrastrukturu koji su doveli do nestanka struje u dijelovima Kijeva i u više gradova, kao i u susjednoj Moldaviji, priopćili su službenici.

Vlasti u glavnom gradu Kijevu priopćile su da su tri osobe poginule u napadu koji je pogodio dvokatnu zgradu. Više ukrajinskih regija je prijavilo brze povezane napade dok su u nekoliko regija vlasti prijavile napade na ključnu infrastrukturu.

VEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko objavio je na Telegramu da je pogođena jedna zgrada u glavnom gradu i da je bilo još eksplozija u drugim okruzima, a da u nekim blokovima Kijeva nema struje.

Regionalni guverner Kijeva Aleksij Kuleba rekao je da su i u područjima oko glavnog grada prijavljeni nestanci struje i da su pogođena stambena područja i ključni infrastrukturni objekti.

U zapadnom gradu Lavovu gradonačelnik je pozvao ljude da se sakriju i priopćio da je cijeli grad bez struje.

Ukrajinske vlasti su ranije priopćile da je raketnim napadom tijekom noći uništeno rodilište bolnice u gradu Vilnjansk na jugu Ukrajine i poginulo je novorođenče, a majka i liječnik su spašeni iz ruševina.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar