Eksplozija u Kragujevcu: 1 osoba poginula, 25 ranjenih

Regija 28. velj 201715:41 > 15:43
youtube/screenshot

U eksploziji koja se danas dogodila tijekom gašenja požara u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu, jedna osoba je poginula, za tri se još uvijek traga dok je 25 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a ozlijeđeno, priopćeno je iz Ministarstva obrane Srbije. Svi ozlijeđeni su zbrinuti u kragujevačkom Kliničkom centru i izvan su životne opasnosti.

U kragujevačkom Tehničko-remontnom zavodu (TRZ) dogodila se eksplozija u prostoriji s minama i streljivom. TIjekom gašenja požara dogodila se još jedna eksplozija.

Blic javlja da se uslijed visoke temperature urušio krov skladišta, a ispod ruševina krova zatrpano je još ljudi.

Vatrogasno-spasilačka brigada u Kragujevcu angažirala je sve raspoložive snage na sanaciji eksplozije u Tehničko-remontnom zavodu u tom gradu, i požar je uspješno lokaliziran. Kako je rečeno, angažirani su i vatrogasci iz okolnih općina i zaposleni komunalnih preduzeća.

U dežurnoj službi Vatrogasno-spasilačke brigade u Kragujevcu rečeno je da su na mjesto događaja poslana sva raspoloživa vozila iz tog grada, odnosno šest vatrogasnih i jedno terensko vozilo, s 19 vatrogasaca.

Svi kapaciteti Hitne pomoći u tom gradu su angažirani, a u pomoć su pristigla i vojna vozila medicinske pomoći.

Načelnik sektora za izvanredne situacije Grada Kragujevca Dragoš Radovanović je rekao agenciji Beta da nije bilo razloga za evakuaciju stanovnika naselja u blizini zavoda, gdje su se dogodile eksplozije.

On je potvrdio da su gradska preduzeća “Čistoća” i “Vodovod” uputila na mjesto incidenta svoja vozila da pomognu u gašenju požara.

Ministar odbrane Zoran Đorđević i pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović nalaze se na licu mjesta kako bi se upoznali s detaljima ovog tragičnog događaja.

Đorđević je ranije rekao da je u 13.20 u Tehničko-remonom zavodu u Kragujevcu došlo do prve ekspozije u kojoj nije bilo ozlijeđenih ni stradalih.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.