Majka svih gangsterskih filmova: Pacino, De Niro, Keitel…

Showbiz 24. svi 201616:05 > 16:15
Izvor: Ilustracija

Mafijaški ubojica Frank "Irac" Sheeran podigao je slušalicu i čuo jednostavan komentar od poznatog glasa: "Čujem da ličiš kuće".

Fraza – koja zapravo simbolizira način na koji krv šprica po zidovima za vrijeme ubojstva – postala je naslovom istinitog kriminalističkog romana iz 2004. kada je Sheeran na svojoj smrtnoj postelji priznao ubojstva.

Sada je poznati holivudski direktor Martin Scorsese regrutirao legende gangsterskih filmova kako bi priču prebacio na veliki ekran. Irac (The Irishman) obećava da bi mogao biti najveći mafijaški film, piše britanski The Sun.

Scorsese, koji je napravio Ulice zla (Mean Streets), i Dobre momke (Goodfellas) na festivalu u Cannesu je osigurao 70 milijuna funti za ovaj projekt u kojem će glavne uloge imati Robert De Niro, Al Pacino i Harvey Keitel, a snimanje bi trebalo početi idućeg siječnja.

Redatelj je uvjeren da će namamiti i Joe Pescija iz polumirovine.

De Niro i Scorsese snimili su devet filmova, Pacino i De Niro su zajedno glumili, ali Scorsese nikad nije režirao Pacinu niti su De Niro, Pacino i Pesci glumili zajedno.

Film će se centrirati na Sheerana, za kojeg se vjeruje da stoji iza 25 mafijaških smaknuća. Prije no što je umro 2003. priznao je da je ubio zloglasnog Jimmyja Hoffu, čovjeka koji ga je nazvao i pitao liči li kuće.

Sheeran je i senzacionalno tvrdio da je imao ulogu u atentatu na Kennedyja 1963. Tvrdio je da je dao oružje mafiji koja ga je proslijedila atentatoru, Lee Harveyju Oswaldu.

Čovjek kojem se povjeravao, bivši istražitelj ubojstava i odvjetnik, Charles Brandt Sheeranove je “ispovijedi” pretočio u bestseler 2004.

Brandt, koji je prodao filmska prava Scorseseu i De Niru, rekao je za The Sun: “Bit će to ultimativni mafijaški film. Frank Sheeran bio je jedan od najfascinantnijih likova u mafiji.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.