Provjerili smo zašto je Slavonija utvrda DP-a: “Treba koalirati s HDZ-om, gospodin Plenković je najbolji od svih”

Vijesti 06. svi 202421:07 2 komentara

Dok se očekuje sutrašnji novi krug pregovora HDZ-a i Domovinskog pokreta mi smo se zaputili u petu izbornu jedinicu, u utvrdu Domovinskog pokreta u Vukovaru, ali i Cernu, kako bismo provjerili što birači i lokalni članovi DP-a očekuju kad je u pitanju sastavljanje nove Vlade.

Dok čeka novi krug pregovora, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava bavi se lokalnim dužnostima. Domovinski pokret u Vukovaru otvorio je novi BMX park za djecu.

Penava zadovoljan kako lokalnim postignućima, tako i tijekom pregovora.

“Dečki i cure koji tu žive u našim kvartovima i kojima je nedostajao sadržaj ovakvog tipa, definitivno kroz investiciju samog BMX parka koja je vrijednosti 90 tisuća eura gdje smo zahvaljujući jednim dijelom sa fondom europskog razvoja privesti ovaj kompleks svome kraju”, rekao je Penava novinarima.

“Opcije su nam sve otvorene i to će tako bit dok se nešto ne potpiše ili dok se netko je odluči nakon potpisa ne držati tog potpisa, sve opcije su nam otvorene kao što je realno i reći da vodimo razgovore sa HDZ-om i da smo napravili određene pomake”, dodoa je.

Domovinski pokret zadovoljan pregovorima. A što kažu Vukovarci? Prema svemu sudeći, zadovoljni su radom gradonačelnika na lokalnoj razini pa im je pomisao da rad nastavi i u Vladi privlačna

Mislim pozitivno o njemu. Mislite da je puno za grad napravio? Jeste. Grad je lijep. Nikad takav lijep nije bio grad i ja sam zahvalna. Ja sam stara Vukovarka i uživam se prošetati gradom.

Jeste li glasovali za njegovu stranku?

Naravno.

A što mislite o trenutnim pregovorima?

Mislim da se treba koalirati sa HDZ-om, gospodin Plenković je najbolji od svih njih.

Slično misle i sumještanke.

Nema ga u državi, ni na svijetu.

A o njegovoj stranci Domovinski pokret?

Isto!! Samo nek’ nastave tako, nikad boljeg gradonačelnika.

Čuli ste da DP pregovara s HDZ-om, sto mislite o tome?

Pa i treba da pregovaraju, samo nek’ se drže svojeg.

Nema ništa što vas brine? Nemaaa.

Drugi tvrde da bi opet glasali za njih.

Najbolje sve.

A o njegovoj stranci Domovinski pokret?

Isto.

Znači da su ponovno sad izbori bi li ste ih birali?

Bi. Jer oni jedini pravedno razmišljaju.

Pratite li pregovore, mislite li da trebaju s njima stupiti u Vladu?

To znaju oni koji pregovaraju, ali nek’ netko stane na istinu. Jer laži je dovde.

Dakle, Vukovarci zadovoljni. Pa tko je onda slavonski Domovinski pokret koji je osvojio naklonost građana? Milenko Bilić iz Cerne bio je branitelj i jedan od osnivača HDZ-a, ali je kao i mnogi prešao u DP.

“A ideja je i ja znam koja je ideja, da će Domovinski pokret biti član Vlade po onim svojim principima i mjerilima koje je zagovarao. A to je Vlada bez SDSS-a i Milorada Pupovca. Ja se nadam da će ono što je gospodin Mlinarić Ćipe govorio i ono što gospodin Penava spominjao u svojim izjavama, a to je pronalaženje svih naših poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i civila, isplata ratne odštete i da svi odgovaraju za ratne zločine”, rekao je Bilić.

No, nas je ipak zanimalo što je to na svakodnevnoj razini što se može učiniti, primjerice za građane Cerne da bi život bio bolji.

“Evo mi smo u vlasti zajedno s HSS-om ovdje u općini, trudimo se, radimo se, borimo se. Upornost, treba rad, treba volja i najvažnije poštenje. Nažalost nakon 30 godina pljačke i terora i nepravde koja je rađena nije nemoguće, ali teško je”, kaže Bilić i dodaje da će DP to ispraviti.

Simpatizeri i članovi Domovinskog pokreta u Vukovaru i okolici vide tu stranku kao korektiv HDZ-a, a mnogi bivši članovi HDZ-a smatraju da je DP danas ono što je bio iskonski HDZ.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare