Cibona: Rimac smijenjen, Mulaomerović novi trener

Košarka 07. pro 201513:04 > 13:10
Izvor: ABA liga

Damir Mulaomerović je ozbiljnu igračku karijeru praktički započeo u Ciboni nakon što ga je rat iz Tuzle doveo u Zagreb. Dres Vukova nosio je u dva navrata, ukupno pet godina.

Nije mu se ostvarila želja da karijeru zaključi u Savskoj, već se oprostio u Trnskom. Trenersko iskustvo stekao je tek u tuzlanskoj Slobodi s kojom je nastupao u bosanskoj Ligi za prvaka. U dvorani Mejdan izazvao je euforiju. Utakmice je posjećivalo više gledatelja nego u ostatku lige zajedno.

Već u nedjelju Mulaomerovića čeka vrući derbi protiv Zadra koji je trenutno peti na regionalnoj ljestvici.

Cibona je Mulaomeroviću dala povjerenje, iako je neiskusan trener. Bio je i Rimac kada je došao, no klubu je donio naslov regionalnog prvaka, kada to u klubu nisu očekivali, a niti previše priželjkivali. Iako su igrači stali iza Rimca i preuzeli odgovornost, navijači i uprava pokazali su vrata.

Aco Petrović kazao je da Rimac nije dobio otkaz zbog posljednjih visokih poraza protiv Zvezde i Budućnosti, već zbog kikseva protiv Krke i Mege. “Cibona je veća od svake obitelji. Moramo analizirati stanje u klubu”, kazao je Petrović.

“Nalazimo se pri dnu, a posljednje dvije momčadi gube mjesto u regionalnoj ligi. Imamo razloga biti zabrinuti”, kazao je prvi čovjek Cibone.

Prema Petrovićevim riječima, drugi je razlog za smjenu loš dojam koji momčad ostavlja na terenu i energija koju pokazuju. Treći je razlog trenutak u kojem se događa smjena koji novom treneru ostavljeno sedam dana za pripremu sljedeće utakmice, što u drugim terminima ne bi bilo moguće napraviti.

Damir Mulaomerović je prije tri godine završio bogatu igračku karijeru u dresu Zagreba, a trenerskim se poslom počeo baviti nedugo nakon toga. U posljednje je dvije sezone s uspjehom je vodio tuzlansku Slobodu, iz koje je početkom 90-ih godina prošlog stoljeća kao junior stigao u Cibonu i u Draženovom domu započeo pravi igrački uzlet koji ga je odveo do naslova europskog prvaka s Panathianaikosom te dresa hrvatske reprezentacije za koju je nastupao na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine te na čeetiri europska prvenstva od 1997. do 2003. godine.

“Vraćam se u klub koji je obilježio moju igračku karijeru i dolazim na mjesto trenera velikog kluba, bez obzira na trenutne probleme koje imamo. To je velika čast i odgovornost. Za mene je ovo velika prilika. To je posao koji nisam mogao odbiti, ne bi bilo korektno od mene. Imam obvezu prema Ciboni, zbog moje košarkaške priče koje ne bi bilo da nije bilo Cibone”, rekao je Damir Mulaomerović po povratku u klub koji je kao igrač napustio 1998. godine.