Urotili se da 'dokrajče' Ligu prvaka?

Nogomet 02. ožu 201611:08 > 11:13
Izvor: AFP

Predstavnici pet najbogatijih engleskih nogometnih klubova održali su u utorak tajni sastanak s američkim milijarderom Stephenom Rossom. Tema je bilo, tvrdi The Sun, bilo pokretanje novog natjecanja koje bi moglo dokrajčiti Ligu prvaka.

Šefovi Manchester Uniteda (Ed Woodward), Chelseaja (Bruce Buck), Arsenala (Ivan Gazidis), Manchester Cityja (Ferran Soriano) i Liverpoola (Ian Ayre) razgovarali su s Rossom u londonskom hotelu Dorchester. Plan američkog tajkuna, tvrdi engleski tabloid, opasno prijeti opstanku Premier lige, ali i najelitnijeg europskog natjecanja Lige prvaka.

Ogromna zarada

Ross je vlasnik Miami Dolphinsa (američki nogomet) i pokretač International Champions Cupa, turnira na kojem posljednjih godina tijekom ljeta igraju najveći europski klubovi. Novi mu je plan pokretanje prestižnog natjecanja zatvorenog tipa u kojem bi igrali najbogatiji klubovi, uključujući spomenutu petorku iz Engleske. Europskim bi bogatašima to svakako odgovaralo jer ne bi riskirali mogućnost da se ne plasiraju u Ligu prvaka, kao što je ove sezone slučaj s Manchester Unitedom, Liverpoolom i Chelseajem.

Osim toga, Ross bi svim klubovima sudionicima novog natjecanja jamčio više novca nego što ga trenutno mogu zaraditi u Ligi prvaka. Tajkun želi novo natjecanje pokrenuti čim prije, a sada je na potezu Europska nogometna federacija (UEFA), prenosi Sportski.net.