'Zašto sam se odlučio za najtežu odluku svoje karijere'

Nogomet 03. ožu 201616:12 > 16:17
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Ralph Orlowski

Dugogodišnji hrvatski reprezentativac Ivica Olić oprostio se pismom objavljenim na službenim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza od igranja za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Dan nakon za Jutarnji list je komentirao takvu odluku.

– Jebiga, tako je… – odgovorio je Olić novinaru Jutarnjeg.

Poslije utakmice s Rusijom u Rostovu, shvatio je da bi bio pretežak teret novom izborniku, koji ga je prekrižio:

– Puno sam razmišljao o tome i shvatio da nemam potrebu gurati se i trpati tamo gdje više ne spadam, nisam želio mučiti ni sebe, ni sve oko sebe. Supruga me odgovarala, rekla je – čekaj, neka odluka sazrije. Često i dugo smo razgovarali, ali, nikad se nisam želio šlepati. Ipak, na nagovor Natali, pokušao sam u HSV, ali, ni u Hamburgu se ništa ne mijenja, prelomio sam – vrijeme je za rastanak.

Lijepa priča je trajala 15 godina, od 2001. godine, nije to bila laka odluka? Jeste li se konzultirali s izbornikom?

– Nekih velikih razgovora nismo imali, samo sam mu vrlo otvoreno rekao da sam bio ljut zbog Rusije. No, Ante Čačić je svima dao do znanja da će se držati principa; oni koji neće igraTIu klubovima, ne dolaze u obzir za spisak za Europsko prvenstvo. I da se više ne zamaramo, da ne bi, nedajbože, bilo neugodnih prepucavanja opreko medija, poručio sam im – ne želim vam biti teret. Sretno vam bilo…, piše Jutarnji koji će cijeli razgovor s Olićem objaviti u petak.

Olićevo oproštajno pismo možete porčitati OVDJE.