Ždrijeb EL: I Hajduku najvjerojatnije Norvežani

Nogomet 17. srp 201513:13 > 13:17
Izvor: CROPIX

Uspiju li proći slovenski Koper nakon poraza 2-3 u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige, nogometaši Hajduka će u 3. pretkolu igrati protiv boljeg iz dvoboja norveškog Stromsgodseta i češkog Mlada Boleslava.

Vjerojatnije je da će Splićani 30. srpnja u prvoj utakmici 3. pretkola ugostiti Norvežane 30. srpnja na Poljudu, jer je Stromsgodset slavio s 1-2 i tu prednost mora obraniti na domaćem terenu.

Zagrebačka Lokomotiva, koja je jedina od hrvatskih predstavnika ostvarila pobjedu u prvoj utakmici 2. pretkola, u sljedećem krugu bi za suparnika imala slovački Spartak iz Trnave ili sjevernoirski Linfield. Slovaci su u prvoj utakmici na domaćem terenu ostvarili prednost 2-1, baš kao i Lokomotiva protiv PAOK-a. Lokomotiva bi bila domaćin u prvoj utakmici 3. pretkola.
Uspiju li Riječani napraviti čudo i u Aberdeenu nadoknaditi 0-3 s Kantride, u 3. pretkolu bi ih čekao bolji iz ogleda kazahstanskog Kairata i armenskog Alaškerta. Kazahstanci su u prvoj utakmici na svom terenu slavili s 3-0 i uspiju li sačuvati tu prednost u Armeniji, u prvom dvoboju 3. pretkola ugostit će boljeg iz susreta Rijeke i Aberdeena.
Prvi dvoboji 3. pretkola na rasporedu su 30. srpnja, a uzvrati 6. kolovoza.
Parovi hrvatskih predstavnika u 3. pretkolu Europske lige:
Kairat Almaty (KAZ)/Alaškert (ARM) – Rijeka (HRV)/Aberdeen (ŠKO)
Lokomotiva Zagreb (HRV)/PAOK (GRČ) – Spartak Trnava (SLK)/Linfield (S. IRS)
Koper (SLO)/Hajduk Split (HRV) – Mlada Boleslav (ČEŠ)/Stromsgodset (NOR)