Dijamantna liga: Perković slavila u New Yorku, Vlašić druga

Ostali sportovi 13. lip 201520:08 > 20:15
Izvor: Cropix/Goran Mehkek

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković nastavila je s nizom uspjeha u disku na Dijamantnom ligi pobijedivši na mitingu u New Yorku s hicem od 68.44 metra, dok je Blanka Vlašić u skoku uvis zauzela drugo mjesto s preskočenih 1.97 metara.

Blanka je natjecanje završila s istom visinom kao i pobjednica Španjolka Ruth Beitia, ali su je pobjede koštala dva rušenja na visini 1.97, koju je Beitia preskočila iz drugog pokušaja. Splićanka je iz prve preskakala 1.85, 1.91 i 1.94, a i ona i Beitia su neuspješno pokušavale preskočiti 1.99. Nakon dugog odsustva zbog ozljeda za Vlašić je rezultat iz New Yorka veliki poticaj, s Beitiom sada dijeli rekord mitinga, a Španjolka je ove godine vodeća u svijetu s prekočenih 2 metra. U poretku Dijamantne lige Vlašić je treća s četiri boda, vodi Beitia s osam.

Perković je pobjednički hitac bacila u prvoj seriji, a u New Yorku je još imala 66.34 i 64.40 metara, uz tri nevažeća hica. Hitac od 68.44 metra samo je četiri centimetra slabiji od rekorda mitinga s kojim je Sandra slavila prije dvije godine. Perković ove sezone ima najbolji hitac u svijetu (70.08) postavljen 8. ožujka u Splitu, a u poretku Dijamantne lige nepobjediva Zagrepčanka ima maskimalnih 16 bodova i praktički je osigurala naslov pobjednice u disku tri natjecanja prije kraja.

“Zadovoljna sam pobjedom i rezultatom jer sam jako umorna s obzirom da mi je ovo treće natjecanje u sedam dana. Žao mi je što nisam opet oborila rekord mitinga, nedostajala su mi četiri centimetra. Sve je u redu i sa pripremama za Svjetsko prvenstvo”, kazala je Perković.

Drugo mjesto osvojila je Kubanka Jaimi Perez (65.86), a treće Francuskinja Melina Robert Michon (62.77).