Sjajan uspjeh Hrvatske na Svjetskom kupu u akrobatskom rock’n’rollu

Ostali sportovi 20. lip 202310:51 0 komentara
Facebook / Akrobatski rock'n'roll klub Buba

Katja Modrušan i Marko Prokl iz akrobatskog rock‘n’ roll kluba "Buba" osvojili su proteklog vikenda zlatnu medalju na Europskom prvenstvu i Svjetskom kupu u Budimpešti u kategoriji "children", djeca do deset godina, što je prvo nacionalno zlato u toj kategoriji, a i ostali hrvatski natjecatelji ostvarili su značajne rezultate u konkurenciji od više od tisuću natjecatelja iz cijele Europe i svijeta.

Paula Jakovac i Nola Radošević, također iz ARRK Buba, zauzeli su četvrto mjesto u istoj kategoriji, što također predstavlja veliko postignuće.

Juniorska formacija “Ghostbusters”, koju čine plesači iz klubova ARRK MEGARock i SPK Vega, ostvarila je isto zapažen rezultat osvojivši šesto mjesto u svojoj kategoriji. U toj su formaciji nastupili Anja Budrović,, Dan Pongrac, Petra Šemper, Maksim Mrkoci, Lana Papić, Fran Lončar, Vita Tot, Filip Supanc, Ema Tot, Andrija Fabijančić, Yelizaveta Kaverina i Heorhii Tahaibai.

U  seniorskoj Main Class Contact Style kategoriji (MCCS), Hrvatska je također ostvarila veliki uspjeh s dva para koji su se plasirali u finale. Patricia Požgaj i Fabijan Đurđević iz kluba ARRK Buba osvojili su peto mjesto, dok su Sarah Petrušić i Borna Miletić, također iz kluba ARRK Buba, zauzeli šesto mjesto.

Nadalje, ženska seniorska formacija “Babes” (ARRK Buba) osvojila je istovremeno osmo mjesto na Europsko prvenstvu u kategoriji seniorske formacije. Babes je nastupio u sastavu Jana Harapin, Patricia Požgaj, Sarah Petrušić, Rosa Maras, Lucija Papić, Vanja Janžeković, Lara Orlović, Lara Goreta, Tara Ježovita, Sara Ričko, Miranda Savić, Mia Pavičić, Ajla   Bostandžija,  Nika Delorko, Mikea Široki, Vida Tunguz i Maja Božić.

Hrvatski predstavnici ravnopravno su se nosili s najjačim svjetskim klubovima u tom natjecanju.

Predsjednica ARRK Buba Sandra Miletić kazala je povodom zlatne medalje njezinog para Modrušan i Prokl da je to prvo nacionalno zlato u kategoriji “children” za Hrvatsku, a što dokazuje da je Hrvatska na pravom putu i za te, najmlađe kategorije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.