Policija objavila snimku bijega napadača iz Bruxellesa

Svijet 07. tra 201615:57 > 15:58
Izvor: Fedpol Belgium / YouTube

Belgijska policija objavila je novi video koji prikazuje trećeg napadača s napadnutog aerodroma Zaventem u Bruxellesu, te rutu kojom je pobjegao s mjesta eksplozije, javlja CNN.

Nakon što je izašao s aerodroma, skrenuo je kraj Sheratona, desno kraj parkirališta, a zatim je nastavio prema gradu. Nakon što je bacio jaknu, zavrnuo je rukave na košulji.

Policija je objavila da se muškarac pojavljuje na nadzornim kamerama sve do 9:50 sati, te da je bio odjeven u svijetlu jaknu, a imao je i šešir. Mole javnost da im jave ako su pronašli jaknu, jer ju je odbacio.

U terorističkom napadu 22. ožujka na aerodrom i podzemnu željeznicu u Bruxellesu poginulo je 32 ljudi. Detaljan tijek događaja je OVDJE.

https://youtube.com/watch?v=eso1zW-eRqg

 Prema posljednjim informacijama u dva teroristička napada u bruxelleskoj zračnoj luci Zaventem i u postaji podzemne željeznice Maelbeek poginula je 31 osoba, a oko 300 ih je ranjeno.

U dosadašnjim istragama potvrđeno je da su identificirana dvojica bombaša samoubojica – braća Ibrahim i Khalid El Bakraoui.

Ibrahim je aktivirao eksploziv u zračnoj luci i on je osoba sa snimke sigurnosnih kamera na kojoj se vide trojica muškaraca i nalazi se u sredinu. Na lijevoj strani snimke pored Ibrahima navodno je Najim Laachraoui, čiji je DNK pronađen na eksplozivu korištenom u napadima u Parizu 13. studenoga prošle godine, ali to još uvijek tužiteljstvo nije službeno potvrdilo. Treća osoba u bijeloj jakni i s crnim šeširom nije identificirana i nalazi se u bijegu.

Kao bombaš samoubojica u metrou identificiran je Khalid El Bakraoui. Nadzorne kamere snimile su još jednu osobu za kojom policija aktivno traga. Ta osoba, zasad neidentificirana, nosila je veliku torbu i bila u društvu Khalida Bakraouija neposredno prije eksplozije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.