Lavina se sručila na hotel u Njemačkoj

Svijet 14. sij 201908:51 > 08:56
Podijeli:
Izvor: Karl-Josef Hildenbrand / dpa / AFP

Prema novim informacijama koje objavljuju njemački i austrijski mediji opasnost od lavina je i dalje iznimno visoka. Dosad je poginulo najmanje 26 osoba.

Sinoć oko 21.30 lavina se sručila na kuću koja se nalazi uz šumski put na području austrijskog Vorarlberga. Šumski put je zatrpan, a čini se kako kuća nije oštećena. Srećom, nitko nije ozlijeđen. No, policija će više informacija o tome dati tijekom jutra.

U noći s nedjelje na ponedjeljak lavina se sručila i na hotel u njemačkom Balderschwangu. Srećom, kako javljaju lokalni mediji pozivajući se na informacije koje su dobili iz hotela, ni tu nema ozlijeđenih.

Kako piše br.de u hotelu, koji je sada s jedne strane zatrpan hrpom snijega, bili su spremni na moguću lavinu, pa su još od jučer svi vanjski sadržaji hotela bili su zatvoreni.

Oko tisuće stanovika i stanara u tom je mjestu zarobljeno već danima. Lavina je zatrpala cestu kojom se može doći do ovog popularnog skijališta.

Lavina visoka oko 8 metara i široka 20 metara zatvorila je lokalnu cestu u Inzellu. Marktschellenberg je također pogođen, lavina je oštetila lokalnu gostionicu, a srećom ljudskih žrtava nije bilo.

Kako je jučer objavio Associated Press, ekstremni zimski uvjeti – goleme količine snijega i iznimno niske temperature – tijekom posljednjih su tjedan dana diljem Europe odnijeli ukupno 26 života.

Sedmogodišnje dijete poginulo je nakon što je na njega palo stablo u Njemačkoj, 16-godišnjak je preminuo u lavini u Austriji i 27-godišnji muškarac poginuo je u lavini u Slovačkoj. Lavine su ubile i mladu Šveđanku te trojicu skijaša iz Finske u Norveškoj u gradu Tromso. U Austriji je tijekom proteklih tjedan dana pala rekordna količina snijega, a nove ogromne količine, i do 2 metra novog snijega, najavljuju se tijekom iduća tri dana, piše Index.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.