Grčka vlada: Nova ograda protiv migranata do travnja

Svijet 17. lis 202021:06 > 21:07
Izvor: Ilustracija

Nova ograda na granici između Grčke i Turske bit će podignuta do travnja radi odvraćanja migranata, objavio je u subotu ured premijera Kirjakosa Micotakisa koji je obišao ta mjesta u području Evrosa, na sjeveroistoku Grčke.

“Premijer je obećao da će ponovo do travnja posjetiti regiju, kada bi taj projekt trebao biti završen”, priopćo je ured.

Vlada također zapošljava dodatnih 400 graničara koji će biti raspoređeni u području Evrosa i namjerava pojačati već postojeću graničnu ogradu dugu 10 kilometara.

Podizanje 26 kilometara duge barijere u Evrosu je najavljeno nakon pokušaja ulaska u Grčku migranata na poticaj Turske u veljači i ožujku.

Tijekom sukoba koji su trajali nekoliko dana, migranti koji su pokušali ući u Gčrku bacali su kamenje na grčku specijalnu policiju koja je odvratila suzavcem.

Grčka je tvrdila da je turska policija pomagala migrantima tako što im je dala kliješta za rezanje ograde i ispaljivanjem suzavca na grčke graničare.

Ankara je navela da je nekoliko migranata ubijeno i ranjeno pucnjevima s grčkog teritorija, što su grčke vlasti demantirale.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.