Trump traži od državnog odvjetnika da istraži Bidenovog sina

Svijet 20. lis 202018:58 > 18:59
Izvor: Mandel Ngan / AFP

Predsjednik SAD-a Donald Trump u utorak je pozvao glavnog državnog odvjetnika Willaima Barra da pokrene istragu o korupciji protiv sina demokratskog kandidata na izborima Joea Bidena.

“Državni odvjetnik se mora pokrenuti. On mora djelovati i to brzo”, rekao je Trump u telefonskom razgovoru za televiziju Fox News, i pozvao da se nalaz istrage objavi prije izbora 3. studenog.

“On mora nekoga za to zadužiti”, rekao je Trump odgovarajući na pitanje treba li Barr imenovati posebnu skupinu za istragu nepotkrijepljenih optužbi protiv Huntera Bidena objavljenih u New York Postu prošlog tjedna.

Taj je list pisao o email porukama iz prijenosnog računala koje je navodno Hunter Biden ostavio na popravku, sugerirajući da je Joe Biden koristio svoj raniji potpredsjednički položaj kako bi pomogao svom sinu da se obogati.

Joe Biden je zanijekao da je kršio zakon i ustvrdio da sa svojim sinom ne govori o njegovim poslovima.

Drugi mediji su iznijeli dvojbe u vjerodostojnost sadržaja prijenosnog računala.

Trump je i ranije pozivao državnog odvjetnika da pokrene istragu Bidenove obitelji prije izbora, kao i njegovih drugih političkih protivnika, uključujući bivšeg predsjednika Baracke Obame.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.