Napad na autobusnu stanicu u Jeruzalemu: Ubijene tri osobe, ranjeno šest

REUTERS/Ronen Zvulun

Dvojica palestinskih napadača otvorila su vatru na autobusnoj postaji tijekom jutarnje gužve na ulazu u Jeruzalem u četvrtak, ubivši najmanje tri osobe i ranivši šest drugih, priopćila je izraelska policija, prenosi BBC.

“Dvojica terorista u vozilu naoružana vatrenim oružjem pucala su prema civilima na autobusnoj stanici, a zatim su ih savladale sigurnosne snage i obližnji civil”, rekla je izraelska policija.

Napadači su došli iz istočnog Jeruzalema, rekao je novinarima na mjestu događaja zapovjednik jeruzalemske policije Doron Turgeman.

Velik broj vozila hitne pomoći i policije okupio se na ulici punoj jutarnjih putnika, a policija je rekla da pretražuje područje kako bi bila sigurna da nema drugih napadača.

Američki veleposlanik u Izraelu osudio je pucnjavu. “Gnusan teroristički napad jutros u Jeruzalemu. Nedvosmisleno osuđujemo takvo brutalno nasilje”, rekao je veleposlanik Jack Lew.

Nasilje se dogodilo kada su Izrael i Hamas u četvrtak u posljednjem trenutku postigli dogovor o produljenju šestodnevnog prekida vatre u Gazi za još jedan dan kako bi pregovarači mogli nastaviti raditi na dogovorima o zamjeni talaca držanih u obalnoj enklavi za palestinske zatvorenike.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.