"Ovo više nema smisla, resetirajte se ili idemo na izbore"

Vijesti 03. ožu 201609:35 > 09:39
N1

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor u četvrtak je izrazio nezadovoljstvo "funkcioniranja" Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, ali i same Vlade.

Kosor je nakon otkazane sjednice rekao da “ovakav način funkcioniranja Odbora i Vlade nema smisla. Ili nek’ se svi resetiraju, ili idemo na nove izbore”, rekao je Kosor. “Ništa ne funkcionira, ni Vijece za suradnju. Mislim da je to ono što 90 posto građana misli”, rekao je.

Podsjetimo, sjednica saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, na kojoj se trebao utvrditi prijedlog razrješenja glavnog ravnatelja Hrvatske radio televizije (HRT) Gorana Radmana, i imenovanje vršitelja dužnosti, otkazana je u četvrtak ujutro.

Nenad Stazić rekao je kako ne zna niti zašto je sjednica sazvana, niti zašto je ovako naprasno otkazana.

Nedugo po otkazivanju sjednice oglasila se i Antifašistička liga.

‘Najoštrije osuđujemo najavljenu i, prema svemu sudeći, potpuno izvjesnu smjenu glavnog ravnatelja Hrvatske radio-televizije. Pri tome uopće ne vrednujemo ni na koji način dosadašnji rad g. Gorana Radmana, niti se upuštamo u obranu njegove osobe. Ono što ovom izjavom želimo, to je upozoriti da je preuzimanje HRT u najboljoj maniri državnih udara (osvojiti najprije institucije vlasti, s naglaskom na represivni aparat, potom medije) i s jasno artikuliranim revanšističkim „obrazloženjima“tek početak drastičnih mjera kojima će vladajuća koalicija, a zapravo HDZ, pod krinkom formalne demokracije otpočeti ubrzani proces dokidanja demokracije i osobnih sloboda u Hrvatskoj’
VIŠE PROČITAJTE OVDJE
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.