Uzeli vjerskim zajednicama, pokrili trećinu đačkog prijevoza

Vijesti 15. ožu 201618:38 > 18:44
N1

Vlada Republike Hrvatske održala je telefonsku sjednicu s koje je podnijela amandman na Prijedlog Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2016. godinu.

Kako navode u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade, amandmanom se predlaže preraspodjela u iznosu od 32 milijuna kuna.

Njome se financijski plan Ministarstva financija smanjuje za iznos od 22 milijuna kuna i to za: potpore vjerskim zajednicama (Sveta stolica i RH) u iznosu od 10 milijuna kuna, zatim za granične prijelaze u iznosu od pet milijuna kuna, u dijelu upravljanja sustava javnim financijama na administraciji i upravljanju i kapitalnim projektima u iznosu od šest milijuna kuna, dok se opremanju u okviru djelatnosti carinskog i poreznog sustava uzima milijun kuna.

Unutar financijskog plana Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta predlaže se preraspodjela u iznosu od 10 milijuna kuna u dijelu kapitalnih investicija u osnovnom školstvu i visokom obrazovanju o ukupna sredstva u iznosu od 32 milijuna kuna preraspodjeljuju se na poziciju javnog međumjesnog prijevoza za učenike u okviru Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Amandmanom se ne mijenja ukupni iznos sredstava planiran u Prijedlogu državnog proračuna Republike Hrvatske za 2016. godinu i projekcijama za 2017. i 2018. godinu, ali se Posebni dio Prijedloga državnog proračuna Republike Hrvatske za 2016. i projekcija za 2017. i 2018. godinu, navode u priopćenju.

Navedene promjene odrazit će se i na Opći dio proračuna.

Podsjetimo, Orešković je u ponedjeljak najavio amandman vezan za subvencioniranje prijevoza za srednjoškolce.

“Našli smo još 33 milijuna kuna.”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.