Nova interpelacija o radu Vlade?

Vijesti 10. svi 201610:25 > 10:34
PIXSELL

Nakon što je tjednik Nacional objavio ugovor između tvrtke u vlasništvu supruge Tomislava Karamarka i tvrtke lobista mađarskog MOL-a, Josipa Petrovića, slučaj je na Facebooku komentirao SDP-ov Gordan Maras.

‘KARAMARKO ODLAZI! HDZ-OV DIO VLADE TREBA POD HITNO OPOZVATI: DA LI SE NA OVAJ NAČIN PRODAJU NACIONALNI INTERESI I DA LI KARAMARKO INDIREKTNO ZA NOVCE MOL-a VOZI ML-a?

Po meni čisti sukob interesa, firma Karamarkove supruge (skoro sam napisao Sanaderove) je dobivala novac od firme Joze Petrovića, koja je imala ili ima ugovor sa MOL-om. Da li zbog toga HDZ želi odustati od arbritraže i ugroziti INA-u kao nacionalni interes? Da li nas zbog toga žele uključiti u projekt mađarske nuklearke? Nedopustivo, tražiti ćemo interpelaciju u Saboru o radu vlade zbog ove situacije. Ne podrži li MOST našu inicijativu, ispada da drže ljestve HDZ-u i MOL-u’, napisao je Maras.

Podsjetimo, tjednik Nacional je objavio kako je, uoči dolaska HDZ-a i Karamarka na vlast, Petrovićeva tvrtka Karamarkovoj supruzi za usluge savjetovanja platila najmanje 60 tisuća eura, odnosno oko pola milijuna kuna, piše Nacional

‘Josip Petrović, lobist mađarskog MOL-a, preko svoje tvrtke Peritus Savjetovanje je gotovo pune dvije godine plaćao usluge tvrtki Drimia, u vlasništvu Ane Šarić Karamarko, supruge prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, kazala je u Novom danu N1 televizije novinarka Nacionala Orhidea Gaura.

Da je riječ o autentičnom ugovoru i poslovnom odnosu koji je postojao, Nacionalu je, kaže Gaura, potvrdio izvor blizak Tomislavu Karamarku.

Prema tom ugovoru, Josip Petrović je za usluge savjetovanja i medijskih analiza u razdoblju nakon dolaska Tomislava Karamarka na čelo HDZ-a, a prije njegova dolaska na vlast, tvrtki njegove supruge Ane Šarić, tadašnje partnerice, isplatio najmanje 60 tisuća eura, odnosno nešto manje od pola milijuna kuna.

Više čitajte OVDJE.