Bulj: Neka Povjerenstvo provjeri Karamarka, ali i sve ostale

Vijesti 10. svi 201611:19 > 13:43
N1

Mostovac Miro Bulj upitan je prilikom otvaranja stranačkih prostorija u Sinju jesu li se njegove ranije prozivke odnosile na napise o Ani Karamarko, da je Josip Petrović, lobist MOL-a, za usluge praćenja energetskog tržišta uplatio supruzi Tomislava Karamarka 60 tisuća eura.

“Pozivam Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa da provjere premijera, potpredsjednike Vlade Karamarka i Petrova, ministre godspodarstva i poduzetništva i sve ostale ministre, zastupnike, ako imaju nekakvu suradnju s MOL-im konuzltantnima ili MOL-om, koji je otuđio našu INA-u na neprijateljski način, naši političari su dozvolili da se ono što vrijedi 100 milijardi dolara proda po bagatelnoj cijeni. Ne zna se jesu li nešto platili”, kazao je Miro Bulj.

“Neka Povjerenstvo, DORH i USKOK rade svoj posao”, poručio je također i ustvrdio da, ukoliko nismo u stanju zaštititi nacionalne resurse već ih rasprodajemo, da nam onda Vlada i Sabor ne trebaju.

Navodi i kako nije “vidio članak u Nacionalu, ali tu je Povjerenstvo koje je plaćeno da to provjeri”, jer “ne možete biti u Vladi i Saboru, a biti konzultant tvrtke koja otuđuje našu INA-u”, kazao je.

Na pitanje očekuje li da će Vlada potrajati, s obzirom da otvara urede, Bulj odgovara: “Bit će šta bude” te ustvrdio je da će on braniti interese Dalmacije i Sinja, bez obzira na prijevremene izbore ili trajanje parlamenta u punom mandatu.

Poslanicu Kolinde Grabar Kitarović također je komentirao.

“Predsjednica ima svoje ovlasti i može se ponašati kako hoće. Most nije za podjele i priče o partizanima i ustašama, koje koriste i Hrvatska radte i Domoljubna koalicija, jer jedino na toj platformi mogu dobiti glasove”,

“Bili jedni ili drugi, mi smo da podrže reforme ili će narod morati mijenjati”, kazao je, na što je došlo i podpitanje, je li moguća suradnje s koalicijom Hrvatska raste i bez izbora.

“Oni su to potpisali, i jedni i drugi znaju što su potpisali. Kad smo bili u Smičiklasovoj, da im je netko rekao da se utrkuju tko će prvi do Trga bana Jelačića, oni bi trkali, pa skoro polu goli”, kazao je Bulj.

“Žao mi je što u ovoj Vladi nismo napravili 10, 15 reformi pa da krenemo naprijed. Pa neka budu izbori!”, kazao je Bulj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.