GONG: Vidjet će se kome je stalo do vlasti radi vladanja

Vijesti 08. lip 201609:03 > 09:11
Gong

GONG ispred zgrade Hrvatskog sabora dijeli letke kojima poziva na njegovo raspuštanje, i to radi pomoću tzv. "raspusnica". O ovoj akciji u programu N1 je govorila Marina Škrabalo iz GONG-a.

”Imamo domoljubnu raspusnicu koju ćemo uručiti zastupnicima. Raspusnicama ih tražimo da se samoraspuste. Mogu sami izabrati razloge zašto da se raspuste: zato što vlast nije slast, zato što je to ”good good, good” za građevine… Smatramo da danas stranke moraju dokazati da neće igrati igre bez granica na našu štetu, a po sebno se to odnosi na Most”, kazala je Škrabalo.

”Ova vlast je začeta prošle godine kad su počeli pregovori u 11. mjesecu. U 9 mjeseci mi nismo dobili vlast koja je u stanju donositi odluke. Novac za izbore je minoran u odnosu na štetu koju donose razmirice i situacije neodlučivanja. Jučer smo u Europskom parlamentu razgovarali o tome koliko se Hrvatska približila modelu neliberlane demokracije Poljske i Mađarske. Moramo se vratiti na kolosijek”, kazala je ona.

”Svima je jasno da će se vidjeti kome je stalo do vlasti radi vladanja, a kome radi brige za javno dobro. Zato GONG traži da se izbori održe već 17. srpnja i da se na izborima radi opoziv, a ne ovdje”, zaključila je Škrabalo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.