Predsjednica posjetila vojni kamp na Udbini

Vijesti 08. velj 201711:41 > 12:13
N1

Predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović u pratnji načelnika Glavnog stožera OS RH generala zbora Mirka Šundova, posjetila je u srijedu, 8. veljače 2017., u 11,00 sati, zimski kamp Kadetske bojne OS RH u vojarni "Josip Jović" na Udbini.

Predsjednici su tom prilikom prikazane dnevne aktivnosti sudionika zimskih kampova, organizacija života i rada kadeta u improviziranim skloništima u zimskim uvjetima, prikaz borbenog izviđanja, prikaz patrol baze i ostalih aktivnosti u kampu.

Kadetska bojna Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” od 29. siječnja do 10. veljače 2017. godine u vojarni “Josip Jović” u Udbini provodi Zimski kamp 2 i 3 za kadete druge i treće godine vojnih studija.

Zimski kamp 2 predstavlja dosadašnji vrhunac vojne obuke kadeta, jer objedinjuje većinu vojnih znanja usvojenih tijekom svih dosadašnjih kampova i nadograđuje je s intenzivnom obukom preživljavanja u zimskim uvjetima. Kamp se provodi u suradnji sa Zapovjedništvom specijalnih snaga, a na njemu sudjeluje 77 kadetkinja i kadeta.

”Razgovarali smo o uvjetima života, rada, djelovanja. Ovaj kamp je vrhunac obuke kadeta. Kako sam i sama dok sam radila u NATO-u pratila program obuke različitih zemalja i sudjelovala u obuci… mogu usporediti to s ovim što sam ovdje vidjela. Ono što ovdje uče je ne samo preživljavanje u zimskim uvjetima, već i timski rad -. kako se osloniti jedni o druge”, kazala je predsjednica nakon obilaska kampa..

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.