U Zagrebu obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Vijesti 01. lis 201412:23 > 12:56
N1(screenshot)

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba u srijedu je na Zrinjevcu održan jedanaesti Gerontološki tulum na kojem su predstavnici Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Zaklada "Zajednički put", domovi za starije i nemoćne osobe, udruga umirovljenika te druge organizacije civilnog društva prezentirali programe.

Građanima su podijeljene brošure s nizom informacija o starenju i starosti, kao i o uslugama te programima koji su dostupni svim osobama starije životne dobi Grada Zagreba s ciljem promocije aktivnog i zdravog starenja.

U preventivno-zdravstvenom dijelu programa građanima su bili osigurani besplatni ciljani pregledi kao što su mjerenje tlaka, mjerenje tlaka venske cirkulacije, mjerenje statusa vitamina i minerala.

U paviljonu je istodobno održan bogat kulturno-zabavni i rekreativni program solista, zborova, plesnih i rekreativnih grupa te dramskih skupina domova za starije i nemoćne osobe i korisnika niza programa gerontoloških centara.

“Ova današanja manifestacija svjedoči to da naši umirovljenici i osobe starije životne dobi u Zagrebu imaju puno sadržaja”, rekla je otvarajući manifestaciju pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna.

Naglasila je da se Zagreb trudi sa svojim projektima, programima i pomoćima za umirovljenike zajedno s njima osmisliti kako bolje i kvalitetnije živjeti u Zagrebu.