Osuđeni Peveci: Zdravku zatvor, Višnji rad za opće dobro

Vijesti 22. sij 201514:45 > 14:47
youtube/screenshot

Nakon maratonskog suđenja koje je trajalo pet godina, na Županijskom sudu u Bjelovaru u četvrtak je izrečena je nepravomoćna presuda Zdravku i Višnji Pevec, kojima se sudilo za zlouporabu položaja i ovlasti, kojom su državu oštetili za ukupno 30,7 milijuna kuna.

Zdravku je izrečena jedinstvena zatvorska kazna od ukupno dvije godine i 10 mjeseci zatvora za dva kaznena djela. Međutim, polovica kazne od godinu i pet mjeseci pretvorena je u uvjetnu zatvorsku kaznu na rok kušnje od tri godine, tako bi Zdravko trebao odslužiti preostalih godinu i pet mjeseci zatvora.

Višnja je osuđena na godinu dana zatvora, koja joj je zamijenjena radom za opće dobro. U tu zatvorsku kaznu također će joj se uračunati vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od šest mjeseci. Tako da će joj preostalih šest mjeseci biti pretvoreno u rad za opće dobro.

Nakon što je sudac Darko Domšić pročitao presudu, Zdravko je kazao kako ništa ne razumije, pa je sudac ponovno sve potanko pojasnio. Državni odvjetnik Goran Gašpar izrazio je zadovoljstvo izrečenom presudom, dok je Veljko Miljević, odvjetnik Zdravka Peveca najavio žalbu Vrhovnom sudu. Osuđeni bračni par nije krio nezadovoljstvo presudom, no u tome je ipak prednjačio Zdravko Pevec, javlja bjelovarac.hr.