Do kraja godine intenzivirat ćemo nabavu opreme za policiju

Vijesti 16. ruj 201713:15 > 13:24
Izvor: N1

Nakon što je Sindikat policijskih službenika uputio otvoreno pismo ministru policije Davoru Božinoviću u kojemu ga upozoravaju na loše stanje opreme i opremljenosti policajaca, priopćenjem se oglasilo Ministarstvo unutranjih poslova (MUP).

“Prioritet je ovog vodstva MUP-a da s novim stručnim suradnicima, uspješno provedu i realiziraju ranije neuspjele postupke javne nabave zbog čega su izvršene i određene kadrovske promjene”, ističe MUP u priopćenju. 

Navode da se “ministar unutarnjih poslova Davor Božinović od preuzimanja dužnosti u lipnju ove godine sa svojim najužim timom suradnika suočio i uhvatio u koštac s naslijeđenim stanjem nedovoljne i neadekvatne opremljenosti policijskih službenika i upravo na rješavanje tog pitanja usmjerio sve svoje kadrovske i financijske potencijale”.

“Iako je i ranije bilo prilike za rješavanjem ovog važnog pitanja za hrvatsku policiju, ono nije riješeno na zadovoljavajući način”, upozoravaju iz MUP-a i najavljuju da će “u idućih 60 dana, odnosno do kraja tekuće godine biti intenzivirani postupci ugovaranja i realizacije nabave prioritetno po pitanju radne odore, jednako tako i tehnike”.

“Sveobuhvatno i strateški pristupamo svim segmentima nabave i opremanja koji se odnose na potrebe policijskih službenika bilo da se radi o nabavci streljiva, lisica ili drugih dijela odore ili opreme, a o svakom napretku u realizaciji tog cilja uskoro ćemo obavijestit javnost i svoje reprezentativne sindikalne partnere, s kojima dijelimo zajednički cilj”, naglašava MUP u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.