Bulj 'kao suverenist neće glasati za Istanbulsku Konvenciju'

Vijesti 16. ožu 201808:46 > 08:49
Podijeli:
Izvor: Patrik Macek/PIXSELL

Mostov Miro Bulj na svom se Facebook profilu izjasnio oko ratifikacije Istanbulske konvencije

Njegov post prenosimo u cijelosti:

” [ KAO SUVERENIST NEĆU GLASOVATI ZA ISTANBULSKU KONVENCIJU ]

Zato jer sam biran od NARODA u krvlju plaćenoj državi i dužnost mi je štititi teško izborenu suverenost nase domovine!

Vjerujem da unutar hrvatskog naroda ogromna većina ljudi izrazito prezire bilo kakvo nasilje nad ženama, a vjerujem i da u Hrvatskoj imamo stručnjake koji mogu i trebaju raditi na poboljšanju sustava i zaštite bilo koje stvarno ugrožene skupine. To je ono za što bismo se mi političari trebali boriti.

Nećemo mi naše žene i obitelji štititi direktivama koje su našim pojedincima poslane kao domaća zadaća iz određenih stranih institucija. Mi ćemo naše žene, naše društvo, naše vrijednosti i našu Hrvatsku čuvati sustavno i temeljito zbog toga jer mi to smatramo ispravnim, pri tom ne darivajući vlastitu suverenost drugima. Hrvatska ima obrazovane, hrabre, pametne, mlade… Vjerujem da oni imaju bolja, trajnija, ozbiljnija i korisnija rješenja. Vjerujem i da je to smjer koji će u vremenu relativizma i političke plahosti zaštiti hrvatske interese i suverenost hrvatskog naroda.

Protiv Istanbulske, za Hrvatsku, zbog svih, a pogotovo naših žena kojima ću pomoći i pomagati zbog svojih uvjerenja, a ne zbog straha od raznoraznih stanih tijela koja će se ovom ratifikacijom moći gledati kako nas nadziru u našoj državi”.